Taloushallinto

Haluatko saada vapautettua yritykseltäsi tunteja muihin töihin? Helppo ja nopea tapa vapauttaa aikaa on antaa meidän auttaa arjessa.

Tilinpäätös

Jokaisen tilikauden päätteeksi edessä on yksi isompi taloudellinen lopputyö, kun tilikausi pannaan pakettiin tilinpäätöksen muodossa.

Kirjanpito

Pelkät lakisääteiset viranomaisilmoitukset vai haluaisitko saada jotain muutakin iloa säännöllisistä talousraporteista?

Päivittäiset taloushallinnon toimet

Haluatko saada vapautettua yritykseltäsi tunteja muihin töihin? Helppo ja nopea tapa vapauttaa aikaa on antaa meidän auttaa arjessa.

Tilinpäätös 

Tilinpäätös on dokumenttien kokonaisuus, josta selviää yrityksen todellinen taloudellinen tilanne. Tilinpäätös liitetään myös tuloveroilmoitukseen, joka on annettava neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Tilinpäätöksen yhteydessä teemme teille valmiiksi sekä hallituksen että varsinaisen yhtiökokouksen pöytäkirjat. 

Pelkkien dokumenttien sijaan meillä palveluun kuuluu myös tilinpäätöspalaveri, joka pidetään yleensä ennen tilikauden päättymistä. Palaverissa kartoitetaan miltä yrityksen tilanne näyttää ja mitä sille mahdollisesti olisi tehtävissä. Samalla käydään läpi mitä dokumentteja yrityksen tulee tilinpäätöstä varten toimittaa sekä onko yrityksessä tapahtunut tai tapahtumassa  jotain poikkeuksellista, joka tulisi tilinpäätöstä laatiessa ottaa huomioon.

Kirjanpito

Varsinaisen kirjanpidon lisäksi hoidamme lakisääteiset viranomaisilmoitukset kuten arvonlisäveroilmoittamisen. Samalla kun kausi suljetaan kirjanpidossa, lähetämme asiakkaalle tiedoksi kirjanpidon raportit; tuloslaskelman ja taseen sekä tiedot arvonlisäveroilmoituksesta.

Kaikki tekemisemme ei kuitenkaan näy raporttien ja ilmoituksien muodossa, vaan palveluumme kuuluu paljon muutakin. Seuraamme esimerkiksi ennakkoverojesi riittävyyttä sekä annamme vinkkejä siihen, milloin kalustoa on järkevä kirjata taseeseen ja milloin se kuuluisi tuloksen puolelle.

Kirjanpitopalveluumme kuuluu myös kesken tilikauden yksi palaveri, jossa voimme asiakkaan toiveiden mukaan keskittyä osa-alueisiin, jotka kaipaavat eniten huomiota. On se sitten puuttuvien tositteiden paisuttama selvittelytili, tilikauden lopun muuttuvat taloudelliset näkymät ja niiden vaikutukset tai yrityksen muut muuttuvat tilanteet. Meille voi kertoa villeimpiäkin ideoita ja haaveita yrityksen toimintaan liittyen. Olemme vaitiolovelvollisia kaikesta kertomastasi, mutta voimme antaa talouden näkökulmaa ideoihin ja aatoksiin.

Päivittäiset taloushallinnon tehtävät

Päivittäiset taloushallinnon toimet pitävät sisällään ostolaskujen ohjelmistoon sisäänluvun oikeellisuuden tarkastamisen, esimerkiksi tilinumero ja eräpäivän tarkistuksen. Vaikka robotiikka onkin kehittynyt huimasti, voi sisäänluvussa välillä tapahtua virheitä eikä laskun sisältöä lueta oikein, jolloin esimerkiksi eräpäivä voi lukeutua väärälle vuodelle. Tarvittaessa ohjaamme ostolaskut hyväksyttäväksi yrityksen yhteyshenkilölle, jonka jälkeen voimme laittaa laskut maksatukseen eräpäivänään. Kohdistamme myös mahdolliset hyvityslaskut uusiin laskuihin tai toimitamme tilinumerot hyvitysten palauttamiseksi.

Teemme myös myyntilaskut ja lähetämme ne asiakkaille. Voimme kohdistaa virheellisillä viitteillä tehdyt maksusuoritukset laskuihin, lähettää maksumuistutukset erääntyneille laskuille tai laittaa laskut perintään yhteistyökumppaniemme kautta.

Palvelut

Tarvitsetko sittenkin jotain muuta?

Palkkahallinto

Neuvontapalvelut